If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Колеги имам един бърз въпрос към вас и не искам да пускам нова тема сега, защото мисля да го направя след интервенцията. Та въпроса е следния:
Къде е датчика на коляновия вал и как се сменя.
Поръчах го и искам да го сменя. Идеята е като го направя да пусна тема от-до за диагностиката грешките и сиптомите на проблема, цени, ноу-хау, защото на мен ми скъса нервите докато разбера какво е.
Та кажете, къде точно е датчика и как се сменя. Знам че отдолу до скоростите някъде, близо до маховика или?
Колеги имам един бърз въпрос към вас и не искам да пускам нова тема сега, защото мисля да го направя след интервенцията. Та въпроса е следния:
Къде е датчика на коляновия вал и как се сменя.
Поръчах го и искам да го сменя. Идеята е като го направя да пусна тема от-до за диагностиката грешките и сиптомите на проблема, цени, ноу-хау, защото на мен ми скъса нервите докато разбера какво е.
Та кажете, къде точно е датчика и как се сменя. Знам че отдолу до скоростите някъде, близо до маховика или?
Значи вярно е, че достъпът до датчика отдолу е по-лесен, особено ако и ти като мен нямаш кора или си я свалил. Аз обаче нямам канал и подемник и въпросния датчик го сменях 3 пъти, щото двата нови не щяха да работят и купих трети от друга марка,като и трите пъти ги сменях отгоре, само като свалих пластмасовия капак на двигателя. Датчикът се намира точно под фланеца на стартера - бъркаш под стартера от страната на маховика и търсиш цилиндричен пластмасов датчик, закрепен отстрани с гайка 6 мм (трябва ти глухо ключе 10), от който тръгва черен кабел . Дано си ме разбрал - под стартера друг датчик няма. Кофти е това,че се работи само пипнешком, ама щом аз се справих и то три пъти, мисля,че не е невъзможно.
А така. За да продължим темата по същество ето го и въпросния датчик, току-що отворен. Made in Italy, по думите на продавача е оригинален за този двигател (каквото и да значи това), даде гаранция, че ще тръгне. Цена:60 лева
Моля за съдействие! При смяна на акомулатора ми замериха разхода на ток при изгасен двигател и той се оказа 150милиампера при допустими 30-50! Дайте идеи от къде да започна.
Alfa 155 1.8 92g. - Винаги в сърцето ми.
Alfa 166 2.0 T.S. 2000g. - Перфектната кола!
"If the sun refused to shine, I would still be loving you.
When mountains crumble to the sea, there will still be you and me."
Моля за съдействие! При смяна на акомулатора ми замериха разхода на ток при изгасен двигател и той се оказа 150милиампера при допустими 30-50! Дайте идеи от къде да започна.
Непосредствено след закачането на акумулатора има преходни процеси по ел. консуматорите, които траят известно време и тогава е нормално консумацията да е завишена.
Като включиш акумулатора през ампермера, изчакай 1 - 2 минути и тогава отчети стойността.
Ако и тогава е същото, ще умуваме.
Готово колеги. Смених си датчика и пиша, така както обещах. Мястото на датчика е такова, че съм сигурен ,че в момента, в който са взимали решението къде да го сложат, просто не са се сетили за по-недостъпно място. Поради тази причина и снимки не мога да кача, щото просто не могат да се направят.
Endeavour е прав. Отговорно мога да кажа, че отгоре сме сменя много по лесно. Датчика се намира в свода под стартера. Няма друго обяснение. Отдолу почти не се вижда. Или поне е необходима тресчотка със сериозно удължение и поне 2 колена. Датчика е захванат с 8 или 10 мм шестограм. Много трудно се откача буксата,която го свързва с ЕКУ-то. Тя се намира до горивния филтър и е три пина.
Датчика струва между 40 и 60 лева.
Надявам се да съм полезен
Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum
Готово колеги. Смених си датчика и пиша, така както обещах. Мястото на датчика е такова, че съм сигурен ,че в момента, в който са взимали решението къде да го сложат, просто не са се сетили за по-недостъпно място. Поради тази причина и снимки не мога да кача, щото просто не могат да се направят.
Endeavour е прав. Отговорно мога да кажа, че отгоре сме сменя много по лесно. Датчика се намира в свода под стартера. Няма друго обяснение. Отдолу почти не се вижда. Или поне е необходима тресчотка със сериозно удължение и поне 2 колена. Датчика е захванат с 8 или 10 мм шестограм. Много трудно се откача буксата,която го свързва с ЕКУ-то. Тя се намира до горивния филтър и е три пина.
Датчика струва между 40 и 60 лева.
Надявам се да съм полезен
Аз направих доста хубави снимки(нали знаеш за мен няма невъзможни неща) , утре ще ги сложа, понеже ми се струва важно, ако искаш напиши нова тема, от мен снимките.
Аз направих доста хубави снимки(нали знаеш за мен няма невъзможни неща) , утре ще ги сложа, понеже ми се струва важно, ако искаш напиши нова тема, от мен снимките.
.
Ето това са.
[ATTACH][ATTACH][ATTACH][/ATTACH][/ATTACH][/ATTACH]
Ха-ха, значи при мен пак е имало "подобрения", при мен болтът си е с нормална шестостенна глава, а не инбусен. И преди мене някой е сменял тоя датчик. Що ли си мисля,че инбусен болт на това място ще се развие по-лесно... А пропо, аз открих кво му е на моя дефектирал датчик - самият той си е съвсем здрав, но на около 7-8 см от корпуса му вътре под силиконовата обвивка на кабела индивидуалната изолация на жилата се е натрошила и проводниците се окъсяват, понеже там кабелът прави завой . А от какво се е начупила тая изолация не знам точно,при положение ,че е под плътен силиконов слой - от старост, от нагряване, вибрации, от трите заедно или от нещо друго... А пък е Бош, т.е. любимият ни инж. в случая не е много виновен
Ха-ха, значи при мен пак е имало "подобрения", при мен болтът си е с нормална шестостенна глава, а не инбусен. И преди мене някой е сменял тоя датчик. Що ли си мисля,че инбусен болт на това място ще се развие по-лесно... А пропо, аз открих кво му е на моя дефектирал датчик - самият той си е съвсем здрав, но на около 7-8 см от корпуса му вътре под силиконовата обвивка на кабела индивидуалната изолация на жилата се е натрошила и проводниците се окъсяват, понеже там кабелът прави завой . А от какво се е начупила тая изолация не знам точно,при положение ,че е под плътен силиконов слой - от старост, от нагряване, вибрации, от трите заедно или от нещо друго... А пък е Бош, т.е. любимият ни инж. в случая не е много виновен
Много е тясно за да влезе глух ключ, с обикновен гаечен сигурно поне 20 минути и болки отзад в краката най малкото, остава с звездогаечна тресчотка, ако влезе, с инбус си е най- добре.
Между другото по моята почти всичко що е електроника е на реномирани немски марки.
Ето това са.
[ATTACH][ATTACH][ATTACH][ATTACH]100016[/ATTACH][/ATTACH][/ATTACH][/ATTACH]
Който има крава- пие мляко. Който има канал- прави снимки.
Браво на Lordliness за снимковия маТРиал. Ще се обобщи в нова тема- това със сигурност.
П.С- не знам дали си въобразявам, но като, че ли двигателя сега има по спокоен и плавен ход.
Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum
Който има крава- пие мляко. Който има канал- прави снимки.
Браво на Lordliness за снимковия маТРиал. Ще се обобщи в нова тема- това със сигурност.
П.С- не знам дали си въобразявам, но като, че ли двигателя сега има по спокоен и плавен ход.
Не позна, снимките ги правих отгоре.Без да махам капака на двигателя
Comment